Олимпийските ни шампионки от Токио 2020 - Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, станаха ментори в кампанията за любители на художествената гимнастика - "Предизвикай себе си". Проектът има за цел да стимулира спортната култура и да достигне до максимален брой участници в продължение на 1 година.

През следващите 12 месеца "златните момичета" на българската художествена гимнастика ще организират майсторски класове в общо осем града у нас и по света.

Заради своята световна популярност олимпийските шампионки са получили покани за организиране на класове в Берлин, Монпелие, Барселона и Солун.

Поредицата от мастъркласове продължи този уикенд във Велико Търново. 46 деца от 2 клуба взеха участие в дебютния клас от "Предизвикай себе си" в България.

Любезен домакин на българските грации бе клуб по художествена гимнастика "Етър".

Изключително топло бяха посрещнати златните медалистки от Олимпийските игри в Токио. Бъдещите "звезди" на българската художествена гимнастика се опитаха да добият олимпийски опит за ден.

Програмата на Кирякова и Зафирова включваше загрявка, работа с тяло, техника с обръч, топка, бухалки и лента. В края на майсторския клас бе сформирана своеобразна среща, която даде възможност на младите гимнастички да общуват лице в лице със своите идоли и да получат автографи и снимки за спомен. Всички се разделиха с пожелания за успех и обещание за още срещи.