Отборът на Гьозтепе, чийто треньор е Станимир Стоилов, направи грешна стъпка у дома.

В мач от 23-ия кръг на турската 1 Лига отборът от Измир завърши наравно 0:0 със средняка Маниса.

За отбора на Стоилов това е 4-о равенство за сезона, като тимът остава на 6 точки от лидера Еюпспор, който е с мач по-малко. Гьозтепе има аванс от само 3 точки пред преследвача си Коджаелиспор, който е с мач по-малко.

Гостите от Маниса, които са 10-и в подреждането, можеше да си тръгнат и с пълния комплект точки, но камерунецът Джон Мери профука дузпа в 17-ата минута.

"Труден мач с много борба и малко футболни качества – коментира след двубоя Станимир Стоилов. – Трудно влязохме в двубоя. Имахме своите възможности, които не успяхме да реализираме. Взимахме грешни решения в завършващата фаза. Предпочитахме да стреляме, вместо да подаваме, както и да подаваме, когато трябва да стреляме. Явно трябва да сме по-подготвени и концентрирани пред гола. Нужна ни е по-голяма увереност в наказателното поле. Показахме амбиция и агресия, но в крайните решения трябваше да сме по-добри“.

Стоилов призна, че загубените точки не са приятни за тима му.

"Ще продължим да работим – посочи той. - Ще продължим да се борим да бъдем по-добри, защото имаме много ясна цел. Ще дадем всичко от себе си, за да постигнем тази цел. Трябва да сме по-уверени в себе си“.

В следващия си мач, на 24 февруари Гьозтепе гостува на Аданаспор.