Хосеп Гуардиола, мениджър на европейския и английски шампион Манчестър Сити, коментира предстоящото гостуване на датския ФК Копенхаген в елиминациите на Шампионска лига.

Мачът е утре от 22:00 часа българско време в столицата на скандинавската държава.

"Бих казал, че те са гладни за състезание, добре подготвени са физически и свежи в съзнанието, имаха много, много време да се подготвят за мача. Надявам се да сме на добро ниво, за да сме конкурентни. Няма да решим срещата утре, но се нуждаем от добър резултат, за да завършим елиминацията в Манчестър", започна той.

"Тази сутрин казах на играчите, че трябва психически да са готови да страдат утре. Обикновено вътрешното ми чувтсво не ме лъже. Теренът е толкова близо с публиката. Огромно уважение изпитвам към всички наши съперници, но когато видях какво правят те с противниците си, просто огромен респект към тях", продължи испанският специалист.

Гуардиола коментира и мегазвездата Ерлинг Холанд:

"Никога не го притискаме с мисълта, че трябва да вкарва непрекъснато. Дори Меси и Роналдо нямаха толкова голове на неговата възраст. Той се адаптира много добре. Имам наистина добра група от играчи, които приемат новите в тима, като Матео (Ковачич), Жереми (Доку), Йошко (Гвардиол); мисля, че Ерлинг усети това".