Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков коментира наболели въпроси свързани със "синия“ клуб. Той даде интервю за колегите от "Спортал".

Сираков заяви, че новосъздаденото дружество "Стадион Георги Аспарухов“ е направено с цел да бъде придобит стадион "Георги Аспарухов“ за дълъг период от време и да се изгради стъпка по стъпка, но не пожела да разкрие повече подробности.

"На мен ми се иска да взема поне още пет-шест нови. Въпросът е доколко имаме финансови възможности. При всички положения искаме да се подсилим, защото имаме крещяща нужда на определени позиции. Прекалено сме рехави. Но до голяма степен трябва да сме убедени, че този футболист или футболисти, които ще привлечем, наистина ще ни свършат работа. Иначе няма смисъл да си харчим парите. Имаме набелязани играчи, но ние и досега имахме. Не можахме да привлечем някои от тях на базата на високите финансови претенции, които имаха, което е абсолютно нормално. Не се сърдя на нито един футболист, че иска да получава повече пари. Бил съм от тази страна на барикадата, така че ги разбирам. Но имаме бюджет, от който не можем да мърдаме“, каза Сираков.

Той заяви, че ако някой плати исканата за Уелтън и Кордоба трансферна сума Левски може да се раздели с тях, но със сигурност няма да е и с двамата едновременно.

"По принцип Левски винаги е на левскарите. Това е мотото, откакто е създаден този клуб. Но, според мен, не бива и да се злоупотребява с това. Да, моето огромно желание е рано или късно наистина огромна част от “синята" общност да притежава Левски. Но не определени бройки. При всички положения свършихме изключително много работа последните 9-10 месеца. Погасихме голям процент от тези дългове и ще продължаваме по същия начин. И ако се продават футболисти на Левски, то ще се продават най-вече с идеята да бъде “смачкан" този дълг към държавата. По принцип Левски няма никакъв проблем с лиценза. В момента, в който сключихме споразумението с НАП всякакви проблеми относно лиценза отпаднаха“, сподели собственикът на "сините".

"След като се разнасяха акциите по улиците на София и по жълтите павета от Сашо Диков, реших, че това е гавра с клуба. Звъннах на Васил Божков и го помолих да ми ги даде на мен. След един месец това се случи. Това е изцяло мое решение. Няма нещо, което да съм постигнал в този живот, или е много малко извън Левски, така че дължа всичко на клуба. Това е мисия да помогна с всичките си сили клубът да бъде спасен“, разкри Сираков.

Той допълни, че не се страхува да излезе на избори за президент на Левски, но на този етап не вижда как може да се стигне до подобни избори.

"Мога да се обидя от хора, които са на моето ниво. Не мога да се обидя от всеки. Ако се обиждах от всеки, много отдавна да съм хвърлил кърпата. Така че приемам всякакви видове критики, приемам насочени към мен обиди. Единствено се притеснявам понякога това да не се отрази на представянето на отбора. Иначе на мен не ми пречат“, каза Сираков.

Той заяви, че ако даде акциите на феновете се притеснява, че Левски ще фалира много бързо.

"Защото се притеснявам, че Левски тогава ще фалира много бързо. Ето, казвам го с абсолютно съзнание, че това е до голяма степен много вероятно да се случи. Не ми е минавало през главата да сменям Николай Костов. Виждам във всеки един момент как се води подготовката, виждам начина, по който тренират момчетата. Още един път казвам - това не ми е минавало през главата. Е, на някои хора сигурно им минава през главата Костов да бъде сменен, но няма да бъде сменен", коментира той.

Наско Сираков не пожела да се връща на темата "Станимир Стоилов“ и начина, по който го е върнал на "Георги Аспарухов. "Защо си тръгна, трябва да питате него. Никой не го е гонил. Обадете се в Гьозтепе и го попитайте него“, каза Сираков.

"Кой, първо, ще гарантира, че ще има такъв конгрес и избори? От това, което чувам и виждам, не мисля, че е много сигурно. Нашата позиция сме си я казали и няма какво да я повтарям. Ние смятаме, че българският футбол се нуждае от животоспасяваща промяна. Дали ще се случи, или не - не зависи от нас. Зависи от 620 клуба. Те ще решават на конгреса, ако има конгрес. Виждаме жали се, не се жали. Сто хиляди глупости. На този етап нямаме кандидатура, която да издигаме, а ще подкрепим този, който ни убеди на конгреса, че наистина ще работи за доброто и отлепване от дъното на българския футбол. Не. Не сме разговаряли с никой от кандидатите. С Митко Бербатов сме говорили още преди две години, но от новите кандидатури, които се заявяват, никой не ни е търсил. Сигурно считат, че няма нужда да ни търсят. Ние сме един глас. Не само че сме играли заедно, но сме спали 10 години в една стая - по лагери и навсякъде. Умея да разграничавам човешките отношения от служебните. Отношението ми към Боби като приятел и като човек по никакъв начин не се е променило. Но вече няколко пъти казах, и Левски излезе с позиция, че смятам, че е дошло време за промяна. Футболна промяна. Ама, нямаме проблеми. По принцип нямам проблем с никой, а съм сигурен, че и Боби мисли така“, каза Сираков.