От 30 януари до 5 февруари област Ямбол е в грипна епидемия, предаде репортер на "Фокус" като се позовава на местната здравна инспекция.

Идеята учениците да преминат в онлайн форма на обучение обаче не е срещнала одобрение и школниците продължават да посещават занятия, както до момента.

Решението за обявяване на грипна епидемия беше взето малко по-рано днес след заседание на Регионалната здравна инспекция в Ямбол.

Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев е потвърдил решението на здравните власти в Ямбол, което потвърждава въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки на територията на областта. 

Ямбол е деветата област в страната, която въвежда временни противоепидемични мерки. Те включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца; профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации. Провеждане на стриктен ежедневен филтър в детските ясли, градини и училища. Забрана на свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и социални институции за деца и възрастни. Подробно може да ги прочетете ТУК.