Учениците, които нямат електронни устройства, ще бъдат снабдени с необходимите технически средства. Това се налага заради преминаването към обучение от разстояние в електронна среда (ОРЕС), съобщи за Plovdiv24.bg началникът на Регионалното управление на образованието - Пловдив Иванка Киркова.

По препоръка на главния държавен здравен инспектор учениците от Пловдив и областта ще учат онлайн от понеделник, 29 януари, до 2 февруари включително. Първоначално беше съобщено, че дистанционното обучение е от вторник, но след съгласуване между министерствата на образованието и на здравеопазването е решено да не се смесват децата след двата почивни дни вкъщи.

През следващата седмица трябва да се оформят оценките за първия срок. Учениците излизат в междусрочна ваканция на 3, 4 и 5 февруари. В последния ден - 5 февруари, ще има ново заседание на областния щаб за грипа, на който ще се реши дали вторият срок ще започне на 6 февруари присъствено или ще бъде продължено обучението от разстояние, каза Киркова.