Кметът на Пловдив Костадин Димитров загатна, че все пак може и да даде 3 дни грипна ваканция, предаде репортер на "Фокус".

Димитров присъства на заседанието на Областния щаб за грипа, на който бе решено да бъде удължена грипната епидемия в Пловдив и областта. Притивоепидемичните мерки остават същите, но бяха добавени и две нови, а именно неприсъствено обучение на учениците и забрана на извънкласните форми. Всичко това обаче от 29 януари до 5 февруари.

От понеделник, 29 януари, децата ще се обучават онлайн.

А детските градини продължават присъствено.

"Важно е да има съгласуваност на действията между властите, не случайно съм тук", каза пловдивският кмет, попитан дали ще даде ваканция на учениците.

Той увери, че е съгласувал сроковете с останалите институции. Но все пак остави и вратичка за налагане на свое решение за грипа, според ситуацията:

"Ако се наложи, ако след трите дни срочна ваканция има необходимост, ще дадем и нашите дни, за да бъде прекъснат грипа. Още в понеделник ще свикам и Общинския щаб за грипа. Ще следим ситуацията и в зависимост от резултатите ще реагираме", каза кметът Димитров. 

От Областната управа пък увериха, че на 5 февруари Областният щаб отново ще заседава.