Треньорът на Ботев Враца - Христо Янев говори преди заминаването на тима за Кипър. По време на предсезонната подготовка врачани ще играят три приятелски срещи - срещу Партизан, Цървена звезда и Арарат.

"За нас беше от изключително голямо значение да отидем на лагер на добро място. Плюсът е, че ще срещнем два силни противника - Партизан и Цървена звезда, без да подценявам Арарат. Благодарни сме на ръководството, че организира нещо, от което да имаме полза. Засега всичко върви по план, справяме се с условията у нас, но те са еднакви за всички.

Отборът тренира добре, цялата група е окей, нямаме болни и контузии, което е добре за нас. Надявам се всички, с които водихме разговори, да се присъединят, за да може по най-бързия начин да окомплектоваме цялата група.

Имаме нужда от отговорни и добри футболисти и оценяват всичко, което се прави за тях. Най-вероятно ще вземем играчи от чужбина, но когато се случи и дойде на лагера, вие ще разберете. Има няколко дни, в които трябва да му се оправят документите. Желанието на мен и ръководството е да разполагаме с повече български футболисти. Ние сме един от малкото отбори, които имат 7-8 млади и перспективни български играчи. Всеки един от тях ще получи шанс за изява, но оценяваме ситуацията пред отбора и ще трябва да издрапаме нагоре в класирането.

Профилът на играчите, които търсим, е съобразен с това, от което имаме нужда. Имаме бюджет, с който трябва да се съобразяваме. Всичко е точно в отбора, но за това трябва да спазваме рамката, в която се намираме. Искам пролетта да играем игра, която да ни носи точки. Да бъдем рационални и група от хора, която трябва да направи така, че от всеки един мач да трупа повече точки.

Говорих с Вангел след края на полусезона и той ми даде увереност и стабилност. Правя го, защото това е начинът ми на живот и съм израснал по стадионите. Възпитан съм на футболното игрище и искам да дам цялата си енергия и опит, които имам. Смея да твърдя, че в Ботев получаваме това, от което имаме нужда, и от нас се иска да впрегнем качества, за да се подготвим ментално за това, което ни предстои. Хората, които ни помагат, хвърлят много усилия, за да получим всичко, от което имаме нужда", каза Янев.