Полузащитникът Георги Миланов ще бъде представен до часове като ново попълнение на румънския Динамо Букурещ, съобщават медиите в северната ни съседка.

Един от най-популярните румънски клубове в момента заема предпоследното 15-о място след есенния дял на първенството. Динамо Букурещ се върна в Лига 1 след година във второто ниво, връщайки се след победа над Арджеш Питещ в баражите.

В момента старши треньор е Желко Копич – трети наставник за тях през сезона и бивш предводител на Ботев Пловдив.

Вчера и днес Динамо представиха 24-годишния полузащитник от Балти Молдова Петру Нягу и 28-годишния централен защитник от Република Северна Македония Дарко Велковски, който беше без отбор от 31 август миналата година.

Ситуацията с Миланов е същата – той е без отбор от малко над 6 месеца. Миланов ще стане на 32 години на 19 февруари, а за последно е играл официален мач през юли 2023 година за Ал Дафра от ОАЕ. Там записа 15 мача без попадение, а договорът се разтрогна заради отпадането на тима във втора дивизия.

Българският атакуващ халф е с 47 мача в националния отбор, преди да се премести в Персийския залив е носил екипите на клубове като ЦСКА Москва, Грасхопърс, МОЛ Види (Фехервар), както и на Литекс и Левски.

С привличането на Миланов чужденците в Динамо ще станат 13.