Норвегия спечели щафетата на 4 по 7,5 километра от Световната купа по биатлон в германския зимен център Руполдинг. Скандинавците в състав Стурла Лагрейд, Йоханес Дале, Тарей Бьо и Ветле Шастад Кристиансен, използваха само 8 допълнителни патрона, не направиха наказателна обиколка и постигнаха четвъртата си победа в 4 щафети от началото на сезона. "Викингите" изминаха 30-километровата дитанция за час, 9 минути, 49.6 секунди.

Втори останаха домакините от Германия (Юстус Щрелов, Йоханес Кюн, Бенедикт Дол и Филип Наврат), които приключиха на 45 секунди след две наказателни обиколки и 7 допълнителни патрона.

Място на почетната стълбичка зае и Италия (Елиа Дзени, Дидие Бионаз, Лукас Хофер и Томазо Джакомел). "Скуадрата" нямаше наказателна обиколка и с помощта на 10 допълнителни патрона успя да достигне третата позиция с изоставане от 58.7 секунди от Норвегия.

В шестицата завършиха още щафетите на Франция, Австрия и Словения.

Щафетата на България завърши на предпоследното 22-ро място. Антон Синапов, Благой Тодев, Владимир Илиев и Константин Василев завършиха без наказателни обиколки, но с 14 допълнителни патрона и в крайна сметка изостанаха с 6:10.7 минути от победителите.

Българите бяха на последната 23-а позиция през почти цялото време, но много добро състезание на последния четвърти пост направи 20-годишният Василев, който използва най-малко допълнителни патрони от всички - само два, и успя да задържи преднината, която получи от Владимир Илиев пред щафетата на Южна Корея, която остана на последното 23-то място.

След 4 от общо 5 старта в щафетите през сезона Норвегия води с 360 точки. Втори са германците, а трети с 236 точки - французите.

Последната щафета е на 8 март в Юта, САЩ, а 17 февруари е тази от Световното първенство в Нове Место на Мораве, Чехия, но тя не дава точки за Световната купа.