Боряна Калейн, настояща европейска шампионка по художествена гимнастика, част от "Топ 10" на "Спортист на годната", преди церемонията по награждаване пред "Фокус".

Как би определила 2023-а година за теб?

За мен 2023-а година беше може би най-успешната ми година до момента. Успях да спечеля европейската титла. Спечелих квота за олимпийските игри, два сребърни медала от Световното. Това са успехи, които до този моемнт не съм имала. Надявам се тази 2024-а година да бъде още по-успешна.

В кой период от годината ти беше най-трудно и защо?

Може би най-трудно ми беше в началото на годината - февруари и март месец, тъй като тогава имах няколко здравословни проблема, имах няколко емоционални трудности, които, благодарение на моите близки и треньори успях да преодолея.

В кой аспект от играта си смяташ, че се разви най-много през последната година?

Започнах да гледам на самия тренировъчен процес по много по-различен начин. Започнах да възприемам състезанията различно. Вече ги възприемам като едно предизвикателство над мен самата и над това как мога да се справя с моментната трудност. Мисля, че това ми личи и на състезание. Съвсем различно се чувствам - много по-добре, много по-освободена когато играя.

Цялото интервю, чуйте във видео файла.