Борусия Дортмунд иска да привлече под наем Джейдън Санчо през този месец, информира авторитетният италиански журналист Фабрицио Романо. Крилото бе част от "вестфалци" между 2017-а и 2021-а, когато бе продаден на Манчестър Юнайтед за 85 милиона евро.

В момента текат разговори между двата клуба, но сделката зависи от "червените дяволи". Ако не приемат предложението за наем, Борусия няма да може да го привлече, тъй като не може да плати сума за постоянен трансфер. Германците работят върху наема на англичанина и осигуряването на нов ляв бек. Санчо е съгласен да се върне на "Сигнал Идуна Парк" и смята това за идеален вариант да върне формата си. Понастоящем Дортмунд и Юнайтед преговарят за преотстъпването и покриването на заплатата.

Този сезон футболистът е играл само в 3 мача. В тях натрупа едва 76 минути. Впоследствие през септември той влезе в конфликт с мениджъра на Юнайтед Ерик Тен Хаг, който го критикува публично, че не е показал достатъчно високо ниво в тренировките. Оттогава 23-годишният състезател не е бил в групата за нито един двубой от всички турнири.