Бурни емоции у близо 200 волейболни таланти предизвика специално видео с послания от настоящи големи звезди на световния волейбол при официалното откриване на третия международен турнир за момчета и момичета "Звезди на бъдещето", организиран от ВК "Левски София". 12 отбора от 5 силни волейболни нации се включиха в надпреварата. 

На видеостената в зала "Левски София" бяха прожектирани пожелания към самите участници от волейболни идоли от България, Италия, Полша, Сърбия и Русия, страните, от които са тазгодишните участници в своеобразното миниевропейско клубно първенство за момчета и момичета до 16 години. 

Българските национали Александър Николов и Мартин Атанасов, звездата на Италия Иван Зайцев, треньорът, Даниеле Сантарели, италианската националка от български произход Офелия Малинов, олимпийският шампион и капитан на мъжкия национален отбор на Русия Сергей Гранкин, европейската шампионка с женския национален отбор на Русия Ксения Парубец, големите шампиони от Полша Александър Сливка и Лукаш Качмарек и сръбската мегазвезда на световния волейбол Тияна Бошкович отправяха посланията си.

Участниците бяха поздравени лично от дългогодишния капитан на националния отбор на България и съпрезидент на Левски Владимир Николов, вицепрезидента на Българската федерация и съпрезидент на Левски Давид Давидов, турнирния директор Атанас Гаров и координатора на националните ни отбори и бивш разпределител на "трикольорите" Николай Иванов.

Микаела Стоянова, която на 18 години стигна до женския национален, поздрави участниците от името на отбора и пожела на момичетата и момчетата от турнира на клуба ѝ да бъдат упорити в преследването на мечтите.

В първия ден от състезанието всеки от съставите изигра по две срещи. 

Левски поведе във временното класиране при момичетата след две победи - 3:0 гейма над ЦПВК и 2:1 гейма над сръбския Цървена звезда. Също с два успеха е руският Нижни Новгород - по 2:1 гейма над полския Стежица и Цървена звезда. Българският ЦПВК спечели втория си двубой срещу италианския Перуджа с 2:1. Италианките загубиха и от Стежица със същия резултат.

Левски поведе в класирането и при момчетата след два чисти успеха с по 3:0 над другите два български отбора в надпреварата - Берое и Люлин. Със същия актив след две победи с по 3:0 гейма - над българския Люлин и руския Факел Нови Уренгой, е и италианският Дяволи Роза, като Левски е напред само с 3 точки по-добро точково съотношение. След като отстъпи на "сините", старозагорският Берое се наложи с 2:1 над Цървена звезда.

 

Третото издание на международната надпревара за момчета и момичета до 16 години е до 23 декември. Входът за зрители в зала "Левски София" е свободен.