Баскетболният "Шоутайм" увеличи победната си серия до 6 поред, като в неделния ден победи отбора на "Шумен-А". Срещата бе част от шестия кръг на ББЛ А група Регион Изток и се изигра пред наполовина пълната зала на Икономическия университет във Варна. 

На скамейката за варненци се завърна опитния Веселин Георгиев, който лекуваше дълго травма в гърба, но все пак записа минути в този мач. Емил Найденов също бе на линия, след като пропусна миналия мач поради здравословни проблеми.

Отборът на "Шоутайм" влезе в мача като непобедим , а младият отбор на "Шумен-А" прегази отбора на ИУ-Варна в миналия кръг.

Срещата започна с превес на опитните играчи от "Шоутайм" и резултат 8:2, но "Шумен-А" не позволи на противника да се откъсне още от началото на срещата и даже поведе в края на първата част.

Втората четвъртина бе изцяло за "Шоутайм" и така отборите си размениха по една част и се оттеглиха на полувремето при равен резултат - 42:42.

Неприятна за варненци бе ситуацията със Стоян Чешмеджиев, в която младият играч напусна терена, след като контузи същия глезен, който лекуваше доскоро.

Второто полувреме започна високо резултатно и равностойно, като единствено тъмно петно върху срещата остави спорното на моменти съдийство на втория съдия в срещата. Мачът се изостри в края на третата част и състезателите от двата отбора натрупаха бързо нарушения.

В четвъртата част си пролича големият опит и класата на играчите на "Шоутайм", като ключови отигравания на Станислав Цонков, Красимир Димитров и Анди Франсис донесоха победата в това дерби.

За победителите с 30 точки и 8 борби и коефициент от 35 записа Станислав Цонков. Анди Франсис се отчете с 21 точки, 9 борби и 5 асистенции. Красимир Димитров се размина от пореден трипъл-дабъл и завърши с 13 точки, 12 борби, 3 асистенции и 3 отнети топки.

Следващият мач на "Шоутайм" варненското дерби срещу "Черно море Викудха" утре (вторник) от 19 ч. в залата на ИУ-Варна.

На "Шумен-А" предстои домакинство на "Ънстопабъл" Добрич.