Отбори от традиционно силните волейболни нации – Италия, Русия, Сърбия и България се включват в третото издание на силния международен турнир "А1 Звезди на бъдещето" в надпреварата при момчетата. За трета поредна година волейболен клуб "Левски София" прави подарък за Коледа за българския волейбол – таланти от най-успешните европейски школи идват в София за турнир, който вече има сериозна репутация във волейболния свят като едно от най-предпочитаните състезания за момчета и момичета, поели по своя път към големия спорт. Изданието през 2023 г. е от 21 до 23 декември в спортна зала "Левски София". Турнирът е с общо 12 отбора – момчета и момичета до 16 години.

Ясни са участниците в надпреварата при момчетата – италианският "Дяволи Роза“, руският "Ямал“ (Нови Уренгой), сръбският "Цървена звезда“ и българските "Левски София“, "Берое“ (Стара Загора) и "Люлин“. Изключително силно международно участие се очаква и в надпреварата при момичетата.

"Идеята на турнира е развитието на българските таланти - нещо, закодирано в ДНК-то на волейболен клуб "Левски София". Да дадем шанс на страхотните български деца да играят на най-сериозното възможно ниво в най-ранна възраст. Все повече и повече са клубовете и волейболните школи от Европа, които проявяват желание да бъдат част от идеята, родена и провеждаща се в България", заяви Атанас Гаров, основен организатор на международния волейболен турнир за звезди на бъдещето.