Обратното броене до Евробаскет 2025 при мъжете започна, след като ФИБА официално представи логото на шампионата. Дизайнът му и визуалната идентичност имат силен външен вид, за да оставят трайно впечатление за 42-то издание на водещото състезание в Европа, което ще се проведе в Кипър, Финландия, Латвия и Полша.

Всеки от 4-те града домакини - Лимасол, Тампере, Катовице и Рига, е представен със специфични цветови комбинации с визуалната идентичност, a самото лого се състои от модерни графични елементи с елегантна архитектурна конструкция.

"Винаги има голямо очакване, докато гледаме напред към най-важното европейско събитие в баскетболния календар, а пускането на официалното лого е ключов момент, за да хванем вълнението на феновете“, призна изпълнителният директор на ФИБА Европа Камил Новак.

"Ние сме възхитени от резултата от логото, което бе избрано в сътрудничество с 4-те домакина. Именно чрез това можем да гарантираме, че Евробаскет 2025 ще е още едно грандиозно събитие“, добави той.

Европейското първенство ще е в периода 27 август - 14 септември 2025-а. Квалификациите за него започват през февруари 2024-а, а България е в група със световния шампион Германия, Швеция и Черна гора.