"Женският волейболен шампион на България Марица Пловдив гостува в мач от груповата фаза на  Шампионска лига тази вечер на финалиста в миналогодишното издание на състезанието - турският гранд Еджзаджъбашъ Дайнавит от Истанбул.

За Марица това ще бъде четвърти  мач в груповата фаза на състезанието.

Двубоят е от 18:00 часа в зала "Бурхан Фелек“ в Истанбул.

Освен финалист от миналия сезон в Шампионска лига туркините станаха и бронзови медалистки от Световното клубно първенство. Именно след мача с Марица туркините ще пътуват за китайския град Ханджоу, където ще играят на Световното клубно първенство за тази година.

Марица записа страхотна победа в последния си мач в групите на Шампионска лига срещу Вашаш Обуда в Будапеща с 3:2 гейма и взе преднина в битката за третото място, което дава право на участие в елиминациите на турнира за Купата на CEV.

Еджзаджъбашъ загуби като гост на италианския Савино Дел Бене (Скандичи) с 1:3 гейма.

В първия мач между двата отбора на 16 ноември в Пловдив туркините спечелиха с 3:0 гейма.

В класирането в Група "В“ лидер е Скандичи с 9 точки, Еджзаджъбашъ е на второто място с 6 точки, Марица е на трета позиция с 2 точки, а Вашаш е на четвъртото място с една точка.

"Жълто-сините“ от Пловдив участват в Шампионска лига, след като спечелиха за девети пореден път шампионската титла в България, а турският гранд завърши втори през изминалия сезон в Султанската лига.

Двата отбора се срещнаха и през сезон 2016/2017, когато играха в в третия кръг на Шампионска лига. През миналия сезон 2022/2023, както и сега двата отбора се изправят един срещу друг в груповата фаза на Шампионска лига.

Марица играе за пети път в групите на Шампионската лига срещу турски тим.

Това ще бъдe мач номер 62 за Марица в европейските клубни турнири.