Въпреки поражението от Косово с 1:5 в последния ни мач, настроението в отбора преди важния мач с тима на Северна Македония е добро. Не мислим за случилото се в Косово. Момичетата са пределно мотивирани за мача ни със Северна Македония, който предстои. Знаем, че той може да ни осигури евентуален бараж за класиране в Лига "В“. Това заяви селекционерът на женския национален отбор на България по футбол Силвия Радойска преди последния мач на отбора в турнира Лига на нациите среку Северна Македония.

Тимът на Косово вече си осигури първото място в група С5 на турнира Лига на нациите при жените. Българският отбор реално е втори, но се бори да подобри точковия си актив, който да им осигури по-добро поставяне в жребия за плейофите за изкачване по-нагоре.

"Контузените и болните вече са възстановени. Има леки проблеми, които отшумяват. Единствено наказание отваря проблем в защитата – каза още Радойска. - Имаме определени проблеми, но не са така сериозни, както бяха преди мача с Косово. За съжаление централният защитник Нора Димитрова, която е и втори капитан на тима, получи червен картон и трябва да изтърпи наказание в утрешния мач. Но имаме готовност за друг човек, който ще я замести не по-зле, така че в този ред на мисли други проблеми нямаме".

Селекционерът на женския национален тим коментира и съперничките от Северна Македония.

"Отборът на Република Северна Македония не се бе подготвил за мачовете с Косово толкова добре, както се готвят за нас – каза Силвия Радойска. - Срещу Косово им липсваха пет състезателки, но сега за нашия мач ги видях, че отново са в пълен състав. И са готови, но пък ние сме двойно по-мотивирани точно поради тази причина. За нас е изключителна гордост и привилегия да играем на Националния стадион "Васил Левски“. Аз съм играла два мача тук, но с клубен отбор. Така че за мене също ще бъде първи мач като селекционер. За мене също е изключителна чест и привилегия. Не можем да сме недоволни. И се надявам всички хора, които припознават мъжкия футбол, да ни приемат, че женския вариант не сме по-лоши. Смятам, че се представяме добре и сме атрактивни за публиката. Надявам се да имаме повече подкрепа, не само утре, но и в бъдеще за женския отбор".

Косово е на върха в потока с 10 точки от 4 мача, България е на 2-а позиция с 4, а тимът на Република Северна Македония все още няма актив и ще се бори утре за първи точки.