Йордан Янков, треньор на Академик (Пловдив), беше доволен от представянето на тима си при поражението от Черно море в среща от 10-ия кръг на Националната баскетболна лигана България при мъжете.

Тимът губеше с катастрофалното 36:62 точки на полувремето, но малко не достигна в края да направи пълен обрат и да стигне до победата.

“Не знам на какво да отдам слабата игра на отбора през първите две части. Във всичките мачове досега мога да кажа, че започваме по такъв начин, после намираме сили в себе си, обръщаме мачовете. Пак смело мога да потвърдя, че ние сме единственият отбор в лигата, който може да стигне до това нещо - да губи с 30 точки и след това да достигне до 4. Поздравявам момчетата за това, но в същото време трябва да правим анализ и по какъв начин да загряваме или тренировката преди мача да е по-различна. Но въпреки всичко момчетата са млади, трябва да се изтърпят, на по 19 години има много играчи в отбора. С липсата и на Тайлър Криймър, който напусна отбора, ситуацията при нас става още по-трудна. И другото нещо при нас, то е видимо - не можем да вкараме тройка, домакините събираха много добре в полето, дори да я подадем навънка, като не можем да вкараме – това е проблем, психологически, баскетболен. Започваме мача първите 20 минути с 2 от 8 от фаула, след това сме 10 от 10. Просто първите 20 минути бяха катастрофални, а за вторите 20 минути смело мога да твърдя, че с тях можем за бием абсолютно всеки отбор в лигата, но трябва да играем по-постоянно и по този начин", заяви Янков.