Безопасността по време на Олимпийските игри в Париж през следващото лято ще е организирана на много високо ниво, според експертна оценка.Това обяви изпълнителният директор на Международния олимпийски комитет Кристоф Дюби.

"Не мога да спекулирам по темата какво ще се случи по време на Олимпийските игри. Мога да ви посъветвам да се обърнете по тези въпроси към съответните власти, които отговарят за безопасността. Но ако се позоваваме на оценката на еспертите, които участваха в подготовката за предишните Игри, то те ни гарантират, че взаимодействието между всички служби е много добро. Това се потвърждава от провеждането на Световното първенство по ръгби", подчерта Дюби.

В последно време във френската столица редовно се провеждат протести, а има и стачки на демонстранти. В церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж, която ще e на река Сена, се очаква да участват около половин милион души.

Най-големият спортен форум на планетата започва на 26 юли 2024-а и ще продължи до 11 август. Френската столица ще е домакин за трети път след 1900 и 1924 година.