Пилотът от Формула 1 Валтери Ботас събра 150 000 долара в подкрепа на мъжкото здраве. Пилотът на Алфа Ромео подкрепи каузата "Мовембър" като не само си пусна традиционния мустак за ноември, но и участва в еротична фотосесия, в която на всяка негова снимка се вижда тазът му.

Календарът, който носи името "Bottass 2024", моментално се превърна в сензация сред феновете на финландеца. От продажбата на всяко копие 5,5 долара (5 евро) отиват за изследвания на рака на простата.

"Благодаря ви много за подкрепата. Заедно с даренията и с продажбите на календара сумата ще бъде около 150 000 долара. Точната фигура ще стане ясна до дни", написа в социалните мрежи Ботас.

Идеята му за благотворителния календар, изготвен от фотографа Пол Рипке, се ражда преди месеци, когато по време на почивката си в Аспен, Колорадо Ботас е заснет от приятелката си Тифани Кромуел, докато се излежава гол. Снимката стана известна в Инстаграм, а след това правата над нея бяха продадени за благотворителност.

"Хората ме питаха "Защо го направи? Защо искаш да си показваш з*****а?" Но когато обяснявах, че го правя за благотворителност, хората разбираха. Освен това много се забавлявах, докато правехме тези снимки", добави още пилотът.