Олимпик Марсилия обяви Меди Бенатия за новия спортен съветник, оповести клубът на официалната си страница. Споразумението между двете страни бе подписано още миналата седмица, а сега то бе съобщено и официално.

"Олимпик Марсилия информира, че постигна споразумение с Меди Бенатия за позицията спортен съветник. Той е играл в някои от най-престижните клубове, включително Байерн Мюнхен и Ювентус, Меди Бенатиа ще предостави опита и знанията си за съвременния футбол на Олимпик Марсилия, предлагайки услугите си. В тясно сътрудничество с Пабло Лонгория, председател на Управителния съвет и Стефан Тесие, управляващ директор, той ще помогне в разработването и прилагането на спортната стратегия в клуба, по-специално за привличане, обучение и задържане на най-добрите таланти. Още в ролята и на консултант, той също ще участва в задачи за откриване и разузнаване на играчи, заедно с Роберто Малфитано, повишен в ръководител на разузнаването на отбора. С оглед на продължаване и укрепване политиката, предприета от ръководството на Олимпик Марсилия по отношение на обучението и подкрепата на младите таланти към професионалния свят, Жан-Пиер Папен е назначен за треньор на резервния отбор. "JPP" ще сподели богатия си опит на най-високо ниво и ще допринесе по-специално за предаването на олимпийските ценности, докато продължава да изпълнява ролята си на посланик на Олимпик Марсилия", пише в официалния сайт на клуба.

Отборът е 12-и в Лига 1 след 13-ия кръг с 14 точки, на 3 над зоната на изпадащите. Бенатия е бивш марокански национал. Той е на 36 години и прекрати кариерата си през ноември 2021-а, когато за последно защитаваше цветовете на турския Карагюмрюк.