Олимпик Лион официално освободи досегашния си наставник Фабио Гросо, съобщи клубът на страницата си. Той ще бъде заменен от Пиер Саж, който ще заема позицията временно, докато ръководството намери постоянен специалист.

"Вземайки предвид резултатите и след задълбочен анализ на ситуацията в отбора, който в момента е 18-ти в Лига 1, Олимпик Лион реши да прекрати трудовия договор на Фабио Гросо и на помощниците му Рафаел Лонго, Франческо Вакариело, Виторио Карело и Мауро Карета. В очакване на изход от тази ситуцията, подготовката за мача с Ланс тази събота ще осигури Пиер Саж, подпомаган от Жереми Бреше, Жан-Франсоа Вулиез и Реми Веркутр, който е треньор на вратарите. Олимпик Лион иска да благодари на Фабио Гросо и неговите помощници за тяхното участие и професионализъм, откакто встъпиха в длъжност начело на професионалния отбор", гласи съобщението на "хлапетата".

7-кратният първенец на Франция, който за последно триумфира с титлата през сезон 2015/2016, е в най-голямата криза от съвременната си история. След 12 изиграни срещи съставът е на последната 18-а позиция със 7 точки, на 5 зад Тулуза, който е първият над зоната на изпадащите. Лион има една победа, която дойде едва на 12 ноември при гостуването на Рен с 1:0.

Световният шампион с Италия Гросо бе назначен на позицията на 16 септември.