Наставничката на Боряна Калейн Марияна Памукова бе избрана за № 1 на тази година при националните треньори от Българската федерация по художествена гимнастика. Решението беше взето на Управителния съвет на БФХГ по инициатива на Треньорската комисия.

На вторa позиция е треньорката на ансамбъла за жени Весела Димитрова, а трета е тази на националния ансамбъл за девойки Кристина Илиева.

Под ръководството на Памукова, Боряна Калейн спечели безапелационно абсолютната европейска титла в многобоя от шампионата на Стария континент в Баку, Азербайджан, златен медал в отборната надпревара заедно със Стилияна Николова, Ева Брезалиева и ансамбъл жени. Тя заслужи още сребърно отличие във финала на бухалки и бронзово на обръч.

На Световното първенство във Валенсия, Испания Калейн спечели най-важното - втората олимпийска квота за България за Олимпийските игри в Париж, златен медал в отборната надпревара след 30 годишно прекъсване - заедно с Боряна Калейн световни шампионки отборно станаха Стилияна Николова и Ева Брезалиева, които представят страната ни в индивидуалната надпревара и ансамбъл - жени в състав Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова стъпиха на световния връх .

Боряна достигна още и два сребърни медала - във финалите на бухалки и лента и се класира шеста в многобоя.

Критерий за определяне на победителите за годишна награда са постижения на международно ниво - медали от Световно и Европейско първенство.