Йоана Константинова се класира за втория кръг на сингъл при девойките на турнира на клей "Еди Хер" в Бредънтън, Флорида (САЩ) - едно от най-силните и престижни състезания по тенис за възрастовите групи от 12 до 18 г. Надпреварата за юноши и девойки до 18 г. от категория J300 на ITF.

Константинова направи обрат и се наложи с 1:6, 7:5, 6:4 над Виктория Луиза Барос от Бразилия. Така Йоана Константинова се присъедини във втория кръг на сингъл към Росица Денчева, Елизера Янева и Ива Иванова при девойките и Илиян Радулов и Иван Иванов при юношите.

Във втория кръг Константинова ще играе срещу втората поставена Ива Йович от САЩ.

Поставената под №8 Ива Иванова ще играе срещу Акаша Урхобо от САЩ.

№11 в схемата Елизара Янева ще играе срещу Анастасия Фирман от Украйна.

Поставената под №12 при девойките Росица Денчева ке играе срещу Хания Аман Минхас от Пакистан.

Поставеният под №2 на сингъл при юношите Илиян Радулов ще играе срещу Хю Уинтър от Австралия.

Иван Иванов ще играе срещу №9 в схемата Ласе Поертнер от Германия.

Българчетата започнаха страхотно и в турнира на двойки.

Европейските шампионки на двойки за девойки до 16 г. Росица Денчева и Елизара Янева, поставени под №3 в схемата, победиха Теа Фродин и Тейлър Гьотц от САЩ с 6:1, 6:3.

Поставените под №2 Ива Иванова и Алиса Октябрева от Русия елиминираха Виктория Барос от Бразилия и Елиджа Инисан от Франция с 6:4, 7:6(4).

Йоана Константинова и Теодора Костович от Сърбия, поставени под №5, се наложиха над Ариана Аназагасти-Пурсу от САЩ и Лаура Брункел от Дания с 6:3, 7:5.

Поставените под №1 при юношите Илиян Радулов и Родриго Пачеко Мендес победиха Мигел Тобон от Колумбия и Максимо Зейтун от Аржентина със 7:6(2), 6:4.

Иван Иванов и Якопо Васами от Италия се наложиха над Танафат Боосаравонгсе от Тайланд и Бернардо Меса от Испания с 6:2, 6:3.

Александър Василев и Хенри Бернет от Швейцария отстъпиха драматично на американците Ноа Джонстън и Бенджамин Уилверт с 6:1, 4:6, 8-10.