Звездата на Ал Насър Кристиано Роналдо сподели мнението си за развитието на женския футбол в Португалия. Според него играта при дамите в родината му се е развила изключително много спрямо от преди 19-20 години и вече не "удря гредата".

"Каква е Португалия днес, гледайки сцената, в която се отразяват женските спортове? Каква бе тя през 2004 година, когато сълзите подхранваха краха на една несбъдната мечта? Португалия, тази страна, нашата родина принадлежи на тези, които не се прекланят пред съдбата, на тези, които вярват в немислимото. Толкова много, че едва сега, в третото десетилетие на 21-и век, футболът, игран от жени, спря да удря гредата. Защото днес този футбол бележи голове, пленява момичетата от цялата страна и им казва без страх: Елате да играем! Това е повод за гордост“, призна той на галаконцерта на шампионите.

Женският национален отбор на Португалия в момента се води от Франциско Нето. Капитан на отбора е Долорес Силва. Португалия е на 19-о място в ранглистата на ФИФА.

38-годишният Роналдо е европейски шампион от 2016-а и победител в Лигата на нациите през 2019 година с мъжкия национален отбор. Той е изиграл 204 мача за родината си, в които е вкарал 128 гола.