Илиян Радулов започна успешно участието си на сингъл, на легендарния турнир за юноши и девойки на червена настилка "Еди Хер" в Бредънтън, Флорида, Съединени щати.

Състезанието е едно от най-силните и престижни за възрастовите групи от 12 до 18 г. Надпреварата за юноши и девойки до 18 г. е от категория J300 на ITF.

Радулов, който е поставен под №2 в схемата при юношите, не срещна сериозни проблеми в мача си срещу американеца Бенджамин Спаркс за успех с 6:0, 6:4.

Александър Василев отстъпи на старта с 4:6, 5:7 от Танафат Боосаравонгсе от Тайланд.

Йоана Константинова ще играе в първия кръг при девойките срещу Виктория Луиза Барос от Бразилия.

Както е известно, Иван Иванов при юношите и Росица Денчева, Елизара Янева и Ива Иванова при девойките се класираха за втория кръг на сингъл.

Днес започват и мачовете от надпреварата на двойки.

Поставените под №1 при юношите Илиян Радулов и Родриго Пачеко Мендес ще играят срещу Мигел Тобон от Колумбия и Максимо Зейтун от Аржентина.

Иван Иванов и Якопо Васами от Италия ще играят срещу Танафат Боосаравонгсе от Тайланд и Бернардо Меса от Испания.

Александър Василев и Хенри Бернет от Швейцария ще играят срещу американците Ноа Джонстън и Бенджамин Уилверт.

Европейските шампионки на двойки за девойки до 16 г. Росица Денчева и Елизара Янева, поставени под №2 в схемата, ще играят срещу Теа Фродин и Тейлър Гьотц от САЩ.

Поставените под №2 Ива Иванова и Алиса Октябрева от Русия ще играят срещу Виктория Барос от Бразилия и Елиджа Инисан от Франция.

Йоана Константинова и Теодора Костович от Сърбия, поставени под №5, ще играят срещу Ариана Аназагасти-Пурсу от САЩ и Лаура Брункел от Дания.