Председателят на БОК и икона на българския спорт Стефка Костадинова бе сред официалните гости, приветствали с лично послание Христо Стоичков по време на откриването на неговата "Зала на славата“.

Церемонията събра четирима президенти на Република България - Румен Радев, Росен Плевнелиев, Георги Първанов и Петър Стоянов, легендите на български спорт Армен Назарян, Петър Лесов, Таня Богомилова и др., треньор № 1 на ХХ век Димитър Пенев, както и някои от съотборниците на Камата в националния отбор - Красимир Балъков, Наско Сираков, Даниел Боримиров, Петър Александров, Радостин Кишишев, Бончо Генчев, Пламен Николов и др. Да уважат Стоичков бяха дошли бившият и настоящият кмет на София - Йорданка Фандъкова и Васил Терзиев и др.

"За мен е огромна чест да поздравя лично този велик българин. Христо Стоичков е уникален човек, уникален талант и характер. Той винаги е бил с нас, спортистите, живял е с нашите успехи и тревоги по време на олимпиади и други големи първенства. Поклон пред Стоичков и неговата уникална слава на най-известния по света българин“, каза Костадинова в краткото си приветствие.

Сред стотиците присъстващи бе и генералният секретар на БОК Белчо Горанов, както и състезатели, треньори, спортни дейци, хора от бизнеса и културата.

"17 ноември 2023 година за мен вече е като 17 ноември 1993-а! Благодаря на президентите Румен Радев, Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен Плевнелиев! Благодаря на Стефка Костадинова и Димитър Пенев! Благодаря на всички приятели, с които открихме моята Зала на славата", написа Стоичков във фейсбук профила си.