Младежкият национален отбор по футбол на България до 21 години завърши наравно 2:2 като гост на връстниците си от Косово в квалификация за Европейско първенство.

Равенството на стадиона в Прищина остави селекцията на треньора Александър Димитров на трето място с 6 точки, колкото има и вторият Германия, но българите са с три мача повече. Косово е четвърти с 5 точки, лидер в група "D“ е Полша с 9 точки.

Българите на два пъти повеждаха в резултата, но домакините се добраха до точката с две попадения на Ардит Тахири.

С гол на Мартин Сораков в 7-ата минута минута българските младежи поведоха. С асистенция се отчете Георги Николов.

Тахири възстанови равенството в 34-а минута.

"Лъвчетата" отново поведоха в самия край на първата част с точно попадение на нападателя на Левски Марин Петков, който бе оставен непокрит и сам срещу вратаря не сбърка за 2:1.

Както е известно, Петков бе върнат при младежите, след като докато селекционер на представителния ни тим бе Младен Кръстаич, той редовно влизаше в неговите сметки.

В 59-ата минута грешка в защитата на българския отбор помогна на Косово да стигне до ново равенство. Ходжа проби от ляво и центрира за Тахири, който технично пусна топката покрай вратаря за крайното 2:2.

България имаше отлични възможности да стигне до трите точки, но пропуски пред вратата на домакините направиха Никола Илиев и влезлият като резерва Роберто Райчев.

СЪСТАВЪТ НА БЪЛГАРИЯ: Дамян Христов, Мартин Стойчев, Атанас Чернев, Християн Петров,  Симеон Василев, Емил Ценов, Кристиян Стоянов, Мартин Сораков (90+1-Емануел Мирчев), Марин Петков( 73-Роберто Райчев), Никола Илиев (79-Асен Митков), Георги Николов (90+1-Петър Андреев)