Китара, на която музикална легенда Ерик Клептън е свирил по време на участието си в рокгрупата "Крийм“, оглави класацията на търг за рокендрол вещи в Лондон. Групата е създадена през 1966 година от вече популярните по това време Ерик Клептън (китара, вокал), Джак Брус (бас китара, вокал) и Джинджър Бейкър (барабани). Въпреки че не съществува дълго (групата се разпада през 1969 година), Крийм оказва значително влияние върху развитието на рок музиката през 70-те години.

Електрическата китара "Гибсън Ес Джи“ от 1964 г. беше продадена за 1 270 000 долара, след като стана хит на разпродажба под наслов "Износени от употреба: Иконични китари и меморабилия на рокендрола“. Тя е известна като емблематичната "The Fool“(Глупакът) Gibson SG и беше купена от световноизвестен колекционер на китари -  Джим Ирсей, пише в Guitarist Magazine в Twitter.

Това я прави не само "най-скъпата китара на Клептън, продавана някога на търг“, но и една от най-скъпите китари, продавани на публична състезателна разпродажба.