Нови показания даде по своя инициатива обвиняемият за катастрофата, при която загина футболния треньор Ферарио Спасов, Начо Пантелеев, предаде кореспондент на "Фокус“. По-рано днес Пантелеев се яви в Областна дирекция на МВР – Велико Търново заедно със своя адвокат Венцислав Фоти, но отново отказа коментар пред медиите.

Неговият защитник уточни, че обвиняемият е разказал пред разследващите всичко, което помни.

"Каза факти и обстоятелства, които според мен до настоящия момент не бяха известни нито на разследващите, нито на прокуратурата, нито на обществото, именно с цел те да могат да бъдат проверени. Каза и факти, които според мен поне, като негов защитник, обуславят негова отговорност, тоест, че има и той вина за това ПТП. Тоест искам да кажа, че не е дал обяснения с цел да се оневинява“, обясни адвокат Фоти.

Той припомни и, че неговият клиент е с мярка за неотклонение "подписка“ към този момент и живее в град Лясковец.

"На адреса в Лясковец той е под наем и има договор за това. Пантелеев и неговото семейство на са изнасяли вещи от това жилище. Ако има някакво изнасяне, не е извършено от него. Той се чувства изключително съкрушен, думата с която той описва случилото се е "ужасна трагедия“. Притеснен е и не иска да напуска дома си. Не излиза, освен ако не е призован да се явява в полицията. Освен това се страхува за живота и здравето на своето семейство“, каза още защитникът му.

Той допълни и, че обвиняемият съдейства изцяло на разследващите и ще даде информация както за имотното си състояние, така и за поведението му на пътя.

Според обвинението, което му е повдигнато към момента, го грозят от 3 до 8 години лишаване от свобода, казва Наказателния кодекс.