Президентът на Славия Венцеслав Стефанов заяви пред Sportal, че трябва бързо решение на казуса около евроквалификацията на България с Унгария. Босът на "белите" не е съгласен с решението на Българския футболен съюз да премести срещата от София на празни трибуни в Пловдив.

"За мен мач на националния отбор без публика е нещо несериозно. Най-добрите футболисти на България трябва да бъдат подкрепяни от публиката. Това е неуважение и към Илиан Илиев. Без публика е все едно да легнеш сам в леглото. Аз ви казах вече - българският национален отбор трябва да играе в София! Това не е панаирджийска мечка да я разкараме насам-натам из страната.

Ако се стигне до санкции за българския футбол, жална му майка на Футболния съюз. Има умни хора там, някой да тропне по масата и при форсмажорни условия да се намери решение на проблема.

Иска се ясна и целенасочена работа - а не днес синьо, утре бяло, другиден червено. А представяте ли си какво им е на футболистите - събират се оттук и оттам, а не се знае ще има ли мач. Как да си мотивиран и подготвен да играеш", каза Стефанов.