Пускат 24-годишният шофьор, управлявал колата, която се заби в автомобила на футболния треньор Ферарио Спасов. Младият мъж ще бъде освободен, тъй като мярката, по която беше задържан, е за до 24 часа, предаде кореспондент на "Фокус". Мярката, която остава в сила спрямо него е "подписка". 

От Окръжна прокуратура – Велико Търново уточниха, че към момента няма основание мъжът да остане в ареста, няма причина и за искане за удължаване на мярката му.

"Фокус" припомня, че по-рано през деня 24-годишния водач бе привлечен като обвиняем, като на този етап обвинението срещу него е само за изгубен контрол на управлявания автомобил при мокра настилка. Разследването по случая продължава. 

Административният директор на ФК "Етър“ Страцимир Тинчев заяви, че цялата спорна общност у нас страда за загубата и определи Спасов като "голям човек, с голямо сърце и голям професионалист“.

"Вчера две спортни личности си отидоха от този свят без време. Искам да изкажа от името на ФК "Етър“ и от мое лично име съболезнования на близките на Ферарио Спасов, както и на другия спортен човек, който загина в другата катастрофа около Ловеч. Тази война може да се спре само от държавата, от никой друг и от хората“, каза още Тинчев.