Димитрис Папас е вицепрезидент на гръцката тенис федерация. Занимава се с играта от 40 години и е президент на тенис клуб "Гърция". Папас е регионален съветник към федерацията в регион Епир в Гърция. Участва в европейски комитет по професионален тенис и арбитраж. Председател е на комисията по програмата за планиране и подготовка на тенис състезанията в Гърция. Той посети мачовете от Sofia Open и даде интервю за Българска федерация по тенис. 

- Господин Папас, добре дошли в България. Какви са впечатленията ви от турнира?

- Тук съм по покана на Стефан Цветков, президент на Българска федерация по тенис. За мен това е голяма чест. Имам старо приятелство с доктор Тодор Тедоров и голямо приятелство с Иван Лалов на когото съм кум. Най-голямата ми радост е да се срещна тук с доц. д-р Иван Димов, дългогодишен преподавател и завеждащ сектор Тенис в катедра футбол и тенис към НСА. Искам да му благодаря за големия принос за развитието на тениса в Гърция. Според мен той допринесе страшно много развитието на тениса в Гърция. Той е бил треньор в много градове в Гърция и подготви отлични кадри, които допринесоха за развитието на тениса. Благодарен съм на град Пловдив защото жена ми е от там.

- Как виждате организацията на този турнир, който се направи за изключително малко време?

- Впечатлен съм от организацията във всеки един аспект. Виждам една фантастична организация и голямо гостоприемство. В комитетa, в който участвам в Базел (Швейцария), аз събирам и селектирам сведения от различни турнири, за да представя план за усъвършенстване. Смятам да пренеса отличните ми впечатленията от този турнир и в гръцката федерация. Така ще можем да черпим опит от това което сте направили тук. Да не забравяме, че Балканите, въпреки че са малки по мащаб, произвеждат страхотни играчи. Искаме да прекъснем този монопол да се дават повече пари само за няколко федерации и да се обърне по-голямо внимание на тениса. Това е спорт, който започва на 5 завършва на 105-годишна възраст. След като благодаря за още един път Стефан Цветков и доц. д-р Иван Димов искам да завърша със един слоган - Спортувай и играй тенис!