Григор Димитров продължава с феноменалното си представяне на турнира на твърда настилка в Париж от сериите "Мастърс“, категория 1 000.

Българският тенисист се класира за полуфиналите на състезанието, след като отстрани 11-ия в света и схемата на състезанието Хуберт Хуркач с 6:1, 4:6, 6:4. Мачът продължи час и 39 минути.

Димитров спечели първия сет с 6:1 гейма и 29 минути игра.  Той взе частта с два пробива, като набързо поведе с 3:0, а след това и с 5:1 гейма преди да затвори сета на свое подаване.

Вторият сет бе за Хуркач, като полякът успя да измъкне частта с 6:4, стигайки до единствения пробив в сета в десетия гейм.

В решителния трети сет Димитров стигна до пробив в подаването на съпернника си, повеждайки с 4:3 гейма. Веднага след това Хуркач бе близо до връщане на пробива, но Димитров показа характер и се справи. След това българинът не допусна нов обрат и взе сета с 6:4, а с това и мача.

За Димитров това е второ класиране за полуфиналите на турнира в Париж. Той постигна 40-и успех за сезона в 60-ия си мач на ниво ATP.

С успеха българският тенисист си гарантира и изкачване до №15 в световната ранглиста.

Двамата тенисисти се срещнаха за четвърти път при професионалистите, като Димитров стигна до четвъртия си успех.

За място на финала българският тенисист ще играе срещу победителя от мача между седмия поставен Стефанос Циципас от Гърция и 16-ия в схемата Карен Хачанов от Русия.