Трудно е да се обобщи накратко сюжетът на "Диада". Това каза Яна Титова в предаването "Животът на Фокус" на Радио "Фокус". Тя е режисьор на филма, който предстои да излезе по екраните на 10 ноември.

"В "Диада" се разказва за едно момиче с големи мечти, което има нужда от много любов и което отчаяно иска да се събере с майка си." Яна Титова отбеляза, че градът, в който се развива действието, неслучайно е безименен, защото тази история може да се развие навсякъде.

"Диада" е филм със социална насоченост, чието послание се разкрива чрез наситен от събития и персонажи разказ за един ден от живота на две тийнейджърки. Актьорският състав е забележителен - в него присъстват актьори като Васил Бинев, Силвия Лулчева, Цветан Алексиев, Иван Бърнев… Определено обаче си струва да се отбележат Маргарита Стойкова и Петра Църноречка - двете млади актриси, които се превъплъщават майсторски в главните роли на Дида и нейната най-добра приятелка Ива.

Яна Титова даде поглед към "кухнята" на работата с двете актриси - изборът им сред стотици кандидатствали за ролите и как месеци наред са работили над спойката между двете.

Яна Титова вече има опит като творец, който работи с изкуството като средство за социални послания, защото първият режисиран от нея филм е "Доза щастие", който имаше огромен отзвук и помогна на немалко хора от обществото ни. "Предпочитам да не размахвам пръст, чрез изкуството, а да намерим решение на някакъв проблем отвътре навън", сподели тя.

Предпремиерните прожекции на "Диада" може да гледате на следните дати и локации - 2.11 в Пловдив (Синема Сити, Мол Пловдив от 20:00 ч.), 4.11 във Варна (Синема Сити, Делта Планет Мол от 17:30 ч.), 5.11 в Бургас (Синема Сити, Мол Галерия от 16:00 ч.) и 7.11 в София (Кино Арена, The Mall от 19:50 ч.)

За нейната гледна точка по тази тема, както и още интересни и впечатляващи детайли около създаването на филма "Диада", който вече е носител на награда "Златна роза", може да чуете в аудиофайла към статията.