Дуейн "Скалата" Джонсън ще настоява восъчната му фигура да бъде подобрена. Холувуският актьор, чието състояние възлиза на 800 млн. долара, е чул оплакванията относно новата си восъчна фигура и казва, че вече прави нещо по въпроса. 

Музеят "Grévin" в Париж, който е специализиран във восъчни фигури на известни личности, беше подложен на остра критика заради скулптурата на Джонсън, която мнозина намериха за направена с твърде светла кожа на актьора, който е мултиетнически.

Появиха се доста хора, които се обърнаха към социалните медии, за да обвинят музея в "бяло измиване" на фигурата на звездата от "Черния Адам", коментирайки, че наскоро разкритото подобие на Скалата страда от "дефицит на меланин".  

Джонсън, чийто покоен баща, борецът Роки Джонсън, беше от черен новошотландски произход, а майка му, Ата Майвия, е самоанка, видя възмущението и го коментира в социалните медии. 

Джонсън публикува видеоклип на комика Джеймс Андре Джеферсън, който говори за восъчната фигура и написа в надписа: "Знаех, че моето момче @jamesjeffersonj ще види тази восъчна статуя на Скалата с неговия точен мерник".

"Така ли се почувствахте всички, когато загубихте Малката русалка?", цитира той Джеферсън, добавяйки смеещо се емоджи. 

"За протокола, ще накарам моя екип да се свърже с приятелите ни в музея Гревин в Париж, за да можем да работим върху "актуализирането" на моята восъчна фигура тук с някои важни детайли и подобрения като започнем от цвета на кожата ми", написа Джонсън.

Според сайта на музея, след като Дуейн Джонсън е бил избран на първото издание на наградите Grévin, скулпторът Стефан Баре е трябвало да разчита на снимки и видеоклипове, за да създаде статуя, възможно най-близка до реалността, без присъствието на международната звезда.