Селекционерът на младежкия ни национален отбор до 21 годеини - Александър Димитров, говори пред БНТ, в което говори за състоянието на българския футбол и на водения от него представителен тим.

"Изгледах по-спокойно двата ни мача и видях хубави неща. В мача с Германия не бях виждал стадион "Александър Шаламанов“ пълен. Мечта ми беше да видя толкова много публика на мач на младежите, която да вика: "България, юнаци!“. В първия мач се видя, че нашите играчи не отстъпват по нищо на Германия. Нивото ни не е никак лошо. Срещу Косово показахме характер, играчите са лидери и успяхме след нелепата дузпа да наложим пълно превъзходство“, заяви Димитров.

"От 1978 година очакваме класиране на голям форум. Този проблем не е бил с мен или с Младен Кръстаич. Аз работих идеално с Петър Хубчев и Красимир Балъков, като имах и добра комуникация с Ясен Петров. Ядосах се след мача с Германия, защото тогава молех да ми дадат Марин Петков, защото приоритет бе представянето ни и мачовете бяха много важни. Когато Кръстаич дойде, Георги Иванов направи среща между техния щаб и нашия. Тогава изготвихме програма, а Кръстаич обеща, че ако мъжкият ни тим няма шанс за класиране, то той ще ми дава да използвам младежките национали. Той пое тази отговорност и мен ме заболя, че не си изпълни обещанието. Дадох воля на емоциите, което отчитам като грешка“, заяви Димитров.

"Много държави назначават селекционерите на младежките си състави на представителния. До сега Георги Иванов не е разговарял с мен за представителния отбор и нищо не мога да кажа“, заяви още той.

"Трябва, когато един отбор играе с много чужденци и им дава големи заплати, процент от тези заплати трябва да отиват при отборите, които развиват младите футболисти“, добави Димитров.