Йордан Йовчев ще гостува на ОУ "Иван Вазов" в Русе на 24 октомври, 2023 г. За това съобщават от ръководството на школото в социалната мрежа. Срещата на легендарния спортист с ученици и учители ще започне в 14:00 часа. 

Йордан Йовчев e легендарна личност в световния спорт с постижението си - участник в шест поредни олимпиади, четирикратен олимпийски медалист с един сребърен и три бронзови отличия, гимнастик, спечелил четири световни титли. Сега влага усилията си в това да убеди младите хора да заобичат спорта, спортната гимнастика и всички модерни гимнастически дисциплини.

Йордан Йовчев Йовчев е български гимнастик, телевизионен водещ и спортен коментатор.

Йордан Йовчев е роден на 24 февруари 1973 г. в Пловдив. Възпитаник е на спортното училище в родния си град. Първите си стъпки в гимнастиката прави, когато е седемгодишен. Първият му клуб е Спартак – Пловдив.

Участва на шест поредни олимпиади от 1992 до 2012 г. Така той става първият гимнастик, участвал в шест олимпийски игри в историята на спорта. От декември 2008 е председател на българската федерация по спортна гимнастика. През 2012 е знаменосец на България на Олимпийските игри в Лондон и се класира на седмо място във финала на халки.