Мерил Стрийп и съпругът й Дон Гъмър са разделени повече от шест години, потвърди представител на носителката на "Оскар" пред Insider. 

"Дон Гъмър и Мерил Стрийп са разделени повече от шест години", се казва в изявлението му. "И въпреки че винаги ще се грижат един за друг, те са избрали да живеят разделени". 

Стрийп и съпругът й, известен американски скулптор, са женени от 1978 г., вече повече от 45 години. По време на брака си те създават заедно четири деца - Хенри на 43 години, Мейми на 40, 37-годишната Грейс и Луиза, вече на 32. 

Най-голямото им дете, Хенри Улф, който използва първото и второто си име, е музикант, докато най-малката им, Луиза, е най-известна с главната си роля в "The Gilded Age".

Мейми и Грейс също последваха майка си в света на киното, като Мейми играеше главната роля в шоуто "Emily Owens, MD." Грейс се появява в хитови сериали като "The Newsroom" и "Mr. Robot".

Мерил Стрийп и скулпторът Дон Гъмър се ожениха през 1978 г.

Според биографичната книга "Отново тя" от Майкъл Шулман, носителката на Оскар се запознава с Гъмър чрез брат си след смъртта на нейния приятел и актьор от "Ловец на елени" Джон Казале. 

Съобщава се още, че тя се е преместила в апартамента му, докато са снимали "Крамър срещу Крамър", и са се оженили шест месеца след началото на връзката им.

Стрийп и Гъмър направиха последната си публична изява заедно на наградите Оскар през 2018 г., където Стрийп беше номинирана за най-добра актриса за ролята си във "Вестник на властта" (The Post).

По време на речта на церемонията през 2012 г., след като спечели в същата категория за ролята си в "Желязната лейди", Гъмър беше първият човек, на когото Стрийп благодари.

"Първо, ще благодаря на Дон", каза тя тогава. "Защото, когато благодариш на съпруга си в края на речта, те го пускат с музиката и искам той да знае, че всичко, което ценя най-много в живота си, ми го е дал той", откровена бе тогава  актрисата и емблема на Холивуд пред препълнената зала на галата и милиони пред телевизионните екрани.