Президентът на Славия - Венцеслав Стефанов заяви пред sportal.bg, че времето на Младен Кръстаич начело на националния отбор е изтекло. Той коментира и спряганите към момента имена за наследник на сърбина.

"Времето на Кръстаич изтече, но то всъщност никога не е започвало. Оказа се някаква авантюра, каквато се получи в Славия с Бакеро. И той казваше "работим, другия мач ще бием, резултатите ще дойдат", докато в един момент не ударихме дъното. Стигнахме дотам България да губи от Албания, Черна гора, Литва. Да не се връщаме и към равния с Гибралтар. Все си мисля, че в националния отбор трябва да се пускат такива, които играят в клубовете си.

Атанас Илиев от Черно море е добър вариант за централен нападател според мен, но Кръстаич пуска малкия Спас. Хайде Космонавта играе в Гърция, макар че не чувам да прави някаква разлика в ПАОК. Чужденците трябва да са голяма класа на фона на местните футболисти, както навремето беше Стоичков в Барселона, Костадинов в Порто и Байерн, Балъков в Щутгарт, Лечков в Хамбургер и т.н. Радослав Кирилов защо спря да бъде национал? За мен той е добър играч за фланга, опитен е. Не може само с млади футболисти. Светослав Ковачев, който играе в Русия, също е добър футболист, който е извън националния отбор.

Иначе млади момчета имаме, разберете го това нещо! Има, но трябва да им се дава шанс! Мартин Георгиев донесе победата над Естония преди няколко дни на отбора до 19 години, вчера Мартин Сораков вкара на Косово. Това са момчета на Славия, за които гарантирам, че ще получат шанс за развитие. Както казах, има деца с качества и при юношите, и при младежите, но трябва да играят. Българското е важно!

Чета вариантите, които се споменават в медиите за национален селекционер. Който и да стане, трябва да е смелчага като Пената. И трябва да е в крак със съвремието, да е грамотен тактически, за да знае как да нареди отбора и как да реагира при дадено развитие на дадена среща.

Станимир Стоилов ли? Той би бил добър вариант, може, само да не напълни отбора с левскарчета (смее се). Макар че Маринчо и Краев и сега са си там. Херо ли? Е, той вече е сред треньорите в по-напреднала възраст. Както се казва, и той вече е в продълженията (смее се). Илиан Илиев? Покрай националния отбор винаги е било много ветровито, не ми се вярва да си зареже Варна. Ама знае ли човек, може пък да се амбицира нещо", каза Стефанов.