Президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков изрази удовлетворението си, че Sofia Open се завръща в календара на ATP. Този път това е възможно, след като Тел Авив няма да успее да приеме турнира от категория 250 заради войната на Израел с Палестина и терористичните атаки в района през последните седмици. Сега надпреварата ще се проведе между 4 и 11 ноември. 

"Развълнувани сме да домакинстваме тенис от ATP тура обратно в историческия град София. Излишно е да казваме, че ни се иска обстоятелствата да бяха различни. Мислите ни остават с всички афектирани от ужасния конфликт. Благодарностите ни са към ATP, българското правителство, Общината и екипа ни. Нямаме търпение да работим заедно с ATP, за да предоставим успешно събитие за играчите и невероятните фенове на България“, каза той пред Асоциацията на професионалните тенисисти.

Столицата ни приемаше неизменно състезанието от 2016-а до миналата година, но след това отпадна от календара и сега получи извънреден лиценз, тъй като финансовата оферта на федерацията ни е била по-добра от тази на испанския град Хихон.

Сред участниците в "Арена София" този сезон ще са играчи като Тейлър Фриц, Франсис Тиафо, Лоренцо Музети и други.