Ясни са съставите на националния отбор на България за предстоящото Европейско първенство по спортна акробатика, на което страната ни е домакин. Шампионатът на Стария континент е от 18 до 22 октомври в Двореца на културата и спорта във Варна. Преди това по традиция ще се проведе и надпреварата при така наречените "ейдж групи" - от 12 до 15 октомври.

Общо 16 български акробати ще вземат участие в 31-ото Европейското първенство. В надпреварата за мъже и жени ще разчитаме на смесената двойка Елена Босилкова/Жулиен Шайков и на две мъжки двойки - Панайот Димитров/Георги Стоянов и Григор Рашев/Любомир Василев.

При младежите ще участваме с две смесени двойки - Калина Терзийска/Кристиян Ангелов и Милица Смоленска/Андрей Христов, както и с две женски тройки - Петя Георгиева/Маринела Иванова/ Емили Йорданова и Ралица Терзийска/Виктория Пешева/София Линкова.

След контролно състезание в Бургас бе утвърден и поименният състав на националния отбор в заявените видове, с които ще участва България в 12-ия Европейски шампионат за възрастовите групи. 20 български акробати ще се състезават във възраст 11-16 г. а още 18 родни таланти ще участват във възраст 12-18 г.

Националният отбор на България започва подготвителен лагер в Кранево за двете най-големи европейски акробатични състезания, на които тази година домакин е Варна.

Акробати от общо 25 европейски държави ще участват на шампионата в морската ни столица - Австрия, Азербайджан, Армения, Белгия, България, Великобритания, Германия, Грузия, Гърция, Естония, Израел, Ирландия, Испания, Италия, Молдова, Нидерландия, Полша, Португалия, Словакия, Украйна, Унгария, Финландия, Франция, Чехия и Швейцария.