Треньорът на Черноморец Васил Евтимов беше доволен от успеха на неговия тим над Левски в контрола, играна в зала "Триядица".

"Двата отбора изглеждаха с една идея по-добре от преди седмица. Твърде рано е да се правят анализи. Нито един от отборите не е в оптимална форма. И двата отбора започнаха подготовка много късно. На този етап ми е трудно да направя анализ на мача. Полезна контрола, защото искам да играем мачове. След 9, 10 дни имаме мач в Европа. На този етап не мога да кажа дали сме готови или не. Трудна задача. Времето е срещу нас. Утре ще играем още един мач срещу ЦСКА. Надявам се да играем по-добре с всеки мач. Лошото е, че преди европейския турнир имаме само още една контролна среща. Като се върнем от Финландия направо почваме с мач срещу Стара Загора", започна Евтимов.

"Виждам добри сигнали. В момента ги бутам да тичат, за да навлязат във форма. Правят се много тактически грешки, някои от тях забравят системите, което на този етап е нормално. От 10 дни всички са на тренировки. Христо Захариев има лека контузия и ще отсъства 2,3 дни. Така че, когато той се завърне, ще може да го интегрираме към отбора, да се напасне с другите играчи. Има още страшно много работа. Не трябва да забравяме, че ние сме нов отбор. Левски е със същия състав от миналата година, с изключение на двама играчи - Алекс Симеонов и Маричешки. Те се познават, играли са заедно, в нашия отбор всички са нови.

Ще наблегнем на първия отбор, защото искаме да спечелим първия мач. Една от причините да привлека играчи от Швеция е това, че когато жребият се изтегли, ние знаехме срещи кои държави ще играем. Двамата са играли и в двете държави, което мисля, че ще е голям бонус за нас. Играли са срещу тези отбори.

Това ще бъде селекцията. Нататък не се знае. Във всеки отбор има промени по време на сезона. Единственият, който липсва е Христо Захариев, нашият капитан, който го чакам от три години да играе за мен. Много съм щастлив, че е при нас и нямам търпение да го видя с екипа на Черноморец", завърши Евтимов.