В лошото гледам да не задълбавам, но то е една неизменна част от нашия живот. За да има баланс трябва дa има и минор в живота ни. Няма как да караме само в мажора. Опитвам се чисто анализаторски да махам дори лошите неща, които обикновено, ако много задълбая, знам колко рушат всеки човек. Това каза пред "Фокус" актрисата Елена Атанасова, позната както от театралната сцена, така и от малкия екран с многообичанаta роля на Марияна Чобанова в сериала All Inculsive.

"Винаги много ми се е искало и медиите повече да ни показват добрите примери, и доброто, което се върши, защото знаем, че е заразно. Пак е клише, но те клишетата затова са клишета, защото са истини“, каза още актрисата.

Съвсем скоро на 30-ти септември ни очаква нещо много вълнуващо на малкия екран, а именно завръщането на семейния комедиен сериал All inclusive. Ето какво ни разкри от "кухнята“ на сериала Елена Атанасова:

"Зрителите сами ще видят, но наистина бяхме в едно приказно местенце - село Баня до Банско. Всяка сутрин, отивайки на снимки, ни посрещаха едни "стражи", едни щъркели в своите гнезда и ни даваха страхотен тонус за снимачния ден. Ние се впускахме в много приятни приключения, семействата на почивка. Мога да издам малко за моята героиня, че среща едни много интересни препятствия в този сезон. Едни много интересни срещи от миналото, които я поставят пред едни предизвикателства на съревнование с нови хора, които се появяват в пространството и ролята й на арбитър и закрилник в семейството се засилва в този сезон. Беше много хубаво, защото отново се сърбахме познатия наш екип плюс едни нови млади колеги, които така се впуснаха с пълна сила да снимат и да работят. Беше отново един прекрасен период", разказа Елена.

"Няма много да ви разкрия, аз малко открехнах завесата. Специално с новия  женски персонаж имаме едно много приятно съревнование, много комедийно, слава Богу" – смее се актрисата и разказва, че Марияна и новата героиня Албена, която е основен опонент на Марияна този сезон, изпадат в доста ситуации и "стигат до крайности, тези две жени в някакви техни битки, които се оказват много важни и за двете семейства“.

Актрисата не се припознава в своята героиня Марияна, а предпочита да влиза в образи далечни от самата нея. Радва се, че може да се потопи в живота на Чобанова и споделя, че много си я обича.

"Много харесвам добротата и това как тя умее да създава уюта в семейството и да решава проблемите, които от бурния темперамент на Христо Чобанов се пораждат много често, и тя е арбитър в тези отношения. Всички тези нейни положителни черти се надявам ги нося и аз като жена в живота“, каза актрисата и сподели, че съвета, който би дала на Марияна е "да продължава да бъде толкова самоотвержена във всичко, което прави, защото тя го прави с много сърце, душа и обич“.

Не знае дали все още е успяла "да си вземе“ нещо от колоритния образ на Марияна, но ни обеща, че след време, когато успее да анализира това, ще ни сподели какво е научила Елена от Марияна.

За анализирането споделя още, че понякога сама за себе си е "неприятен анализатор“.

"Много анализирам всичко, което ми се случва - дали добро, дали лошо и съответно всички такива ситуации първо преминават през главата ми с много мисъл“.

На въпроса как се справя с непредвидените ситуации, които за героинята й Марияна се оказват ежедневие, с усмивка Елена отговори:

"Мисля, че много рационално подхождам. Рациото води в мен в такива моменти - колкото и да съм емоционална по припцип, но в такива ситуации се оказва, че много рационално подхождам“.

През лятото споделя, че натовареността й е била интензивна. Паралелно със снимките на 5-ти сезон на семейния комедиен сериал, на Елена й се е наложило през последните 20 дни от снимките паралелно да участва и в заснемането на пълнометражен филм, който се е снимал в столицата.

"Нощно време снимах в София, сутринта спях едни два часа в колата до Банско и отивах да снимам в Банско, така че всъщност беше един доста интензивен период и си чаках с нетърпение почивката, в която абсолютно да изключа отвсякъде“, каза Елена Атанасова.

Актрисата разказа забавна случка от последния снимачен ден на новия сезон на сериала:

"Имахме една сцена с Ненчо, една драматична сцена, която трябваше да изиграем. В снимането на неговия близък план, аз не се виждам в кадър, той чува зад гърба си преминаването на едни женски токчета. Просто една жена в този момент реши да премине през кадъра. А ние говорим много сериозни неща и изведнъж много динамично се чуват женски токчета и спряхме кадъра, разбира се. Малко се поразсеяхме, разсмяхме се. Започваме пак сериозно, драматично и тази жена се връща обратно", смее се актрисата.

"И в цялата си еуфория, че не съм спала цяла нощ и трябва да снимам се смея и той милия насреща... Направихме четири дубъла за сцена, която можеше да мине за един, но предвид моята липса на фокус в този момент... Нали знаете има една фаза, в която и пръст да ти покажат - вече можеш да се хилиш и въобще трудно се спира, така че аз бях горе долу така“ – спомня си забавната случка Елена.

А дали ще има и 6-ти сезон на обичания сериал, не може да ни каже все още, но силно се надява.

За пълнометражния филм, който е снимала тогава, актрисата не може да ни сподели много, освен, че е режисьорски дебют на Бойко Боянов и се казва "Клас 90“. Филмът ще излезе догодина през есента.

Елена споделя, че й предстои и турне в гр. Пловдив на "Сцена на кръстопът", където ще играят пиесата "Една задръстена звезда“.

Още за бъдещите си планове Елена казва, че сега й предстои отново турне. Срещи с публиката ще има в Разлог, Монтана и Попово. Тя самата много обича да пътува до места, които не посещава често. Определя себе си като "градско чедо", но се чувства добре и когато с колегите й гостуват в малки населени места, "защото от срещнатата с хората там ми е различно, много ми дава, а тук ми е домът - всичките ми приятели, които много обичам и се чувствам добре, но имам нужда и от онова зареждане - там другото. Благодарение на тези две срещи всичко става пълноценно“.

"Пълно е! Не мога да се оплача от пътешествия, репетиции, ангажименти. Радвам се, че такъв период е пълноценен и след като съм заредила така добре батериите на планината, би трябвало да се впусна с пълна сила!", казва ни с усмивка актрисата Елена Атанасова.

Стажант-репортер Илиана Пенова