След 4-месечна пауза заради контузия Александър Лазаров се завърна на корта, за да играе за България в турнира за Купа "Дейвис". Алекс Лазаров игра страхотно в мача на двойки с Александър Донски, в който двамата постигнаха успех срещу Александър Бублик и Александър Недовьесов с 6:3, 6:3. За него това беше първи мач от 9 май насам, когато скъса ахилес.

В социалните мрежи Александър Лазаров заяви, че иска неговата история да бъде пример за всички, които минават през трудни периоди, а също така и да знаят, че най-силното нещо на този свят е волята.

"Наслушах се на много неща последните месеци...Задаваха се въпроси защо съм в отбора, след като съм контузен. Дали съм на "заплата по милост" и на какво се надявам само четири месеца след контузията. Единствените, които повярваха в мен бяха момчетата от отбора, Киро, Вальо, Доктора и Галин Рангелов. Обръщам се неслучайно така към тези хора, защото за мен те са едно голямо семейство, с което съм преживял едни от най-хубавите си моменти като тенисист. Бяхме в серия от три поредни победи заедно, минахме през страшно много и въпреки че загубихме днес, аз се гордея с хората, в които се превърнахме. Победата ми днес беше важна и супер емоционална, но най-хубавото нещо което видях бяха децата, които дойдоха да ни гледат и подкрепят. Искам моята история последните месеци да бъде пример за всички, които минават през трудни периоди и искам всички да знаят, че най-силното нещо на този свят е волята. Човек има ли воля...може да постигне всичко. Благодаря на всички, които дойдоха този уикенд да ни гледат и се надявам да се видим скоро. Най-доброто тепърва предстои", написа Лазаров в Instagram.