Новият спортен директор на Барселона Деко потвърди, че наставникът на отбора Шави ще подпише нов договор. Сегашното споразумение на испанеца е до 30 юни следващата година. Според новата сделка световният шампион ще остане на "Камп Ноу" до лятото на 2025-а.

"Шави ще подпише нов договор. Той заслужава да удължи споразумението си. Колко години? Ще видите скоро, но ние наистина вярваме в Шави за бъдещето", призна 46-годишният португалец, който бе част от каталунците между 2004 и 2008-а.

Шави пое Барса на 6 ноември 2021 година, а през последния сезон спечели титлата на Испания и местната Суперкупа.

Той коментира дългосрочното бъдеще на някои от младите играчи като Алехандро Балде, Ламин Ямал и Витор Роке. Освен това Деко заяви, че Жоао Кансело и Жоао Феликс са дошли без задължителна откупна клауза съответно от Манчестър Сити и Атлетико Мадрид.

"Подновяванията на договорите на Алехандро Балде и Ламин Ямал са в процес. И двамата ще подпишат нови сделки. Със сигурност ще имате новини в следващите дни", каза бившият национал на Португалия.

"Винаги сме искали да го доведем възможно най-скоро, но споразумението е ясно: планът с Роке е, че може да дойде чак през януари следващата година. Няма да е по-рано заради проблеми в преговорите с Атлетико Паранаензе и ние трябва да го приемем", подчерта спортният директор.

"Няма откупни клаузи за Жоао Феликс и Кансело, едногодишен наем. Ако се представят на добро ниво, ще опитаме да ги задържим в клуба. Ще се заемем. Това не е нещо, което се дискутира днес", увери Деко.