Селекционерът на младежкия национален отбор по футбол на България - Александър Димитров, остана доволен от победата срещу състава на Израел в европейска квалификация, която по думите му е била срещу много сериозен съперник.

"Държахме отбора много далеч от критиките. Свикнахме с тях. Нашето общество е прекалено критично. С тази победа искам да помоля обществото да бъде по-снизходително. Това са нашите играчи и ние трябва да ги подкрепяме", каза рожденикът днес Александър Димитров.

Селекционерът отбеляза голямото израстване на Израел в последните години и добави, че е доволен от общо четирите точки в два мача, с които тимът ни стартира в група "D" по пътя към Европейското първенство.

"Много благодаря на момчетата. С равенството срещу Естония започваме да злоупотребяваме. За първи път тези играчи се събират. Двамата ми централни защитници не се познаваха и се видя. Четиримата в защита никога не са играли заедно. Като асансьор сме. Този се качва, онзи слиза", добави още Димитров.

Селекционерът на младежките ни национали каза, че когато разполага с всичките си футболисти и те не се ангажират с мъжкия национален отбор, резултатът се вижда. Димитров каза за следващия двубой от квалификациите, в който съперник ще е тимът на Косово, че нашият отбор трябва да подходи концентрирано.