Селекционерът на младежкия национален отбор на България (до 21 години) Александър Димитров не спести добри думи за играчите си след равенството с Естония.

В квалификация за Европейското първенство през 2025 година в тази възрастова група, в Талин тимовете на Естония и България завършиха наравно 1:1.

“Изпуснахме да спечелим – киоментира след двубоя Димитров. - С такава нагласа влязохме в двубоя, вкарахме отличен гол, но за съжаление допуснахме една слабост в защита. С дузпата резултатът се изравни и не можахме да отбележим втори гол. Доволен съм от играчите. Тези, които слязоха от мъжкия отбор, вдигнаха класата ни. Благодаря на селекционера Младен Кръстаич и Георги Иванов, че ни дадоха тези играчи. Още малко трябва да се пипнат нещата и мисля, че още по-добре може да се представим.

След гола ни момчетата си помислиха, че лесно ще победим този противник. Въпреки че във времето, в което работихме заедно, говорихме, че няма лесни противници и трябва да сме концентрирани докрая. Пропукахме се и направихме тази дузпа. Имахме няколко положения след това. Можем да искаме малко повече разнообразие пред противниковото наказателно поле.

Идеята бе да осъществим игрови натиск. Направихме го, но не толкова, колкото на мен ми се искаше. Пред гола трябва да подобрим взаимодействията, трябва да имаме малко по-добра реакция при загуба на топка. Трябва по-бързо да атакуваме хората с топка и да затваряме пространствата".

Селекционерът говори и за предстоящия мач на отбора му срещу Израел.

"Израел е изключително сериозен съперник – каза Александър Димитров. - Силен състав. Мачът ще бъде много труден. При нас водещо е отборната работа и върху това ще работим. За всяко нещо си трябва време".