Днес ще се състои “Мача на надеждата". Благотворителният двубой, организиран от фондацията “Стилиян Петров", ще започне в 17:00 часа на националния стадион “Васил Левски". Той ще събере на едно място легенди на българския и световен футбол от последните около 30 години.

Средствата ще бъдат дарени за борба с онкологичните заболявания у нас. Те ще са разпределени както между болници в страната, така и за подпомагането на хора, които се лекуват от рака.

В състава на гостите ще са легендарният капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн, бившият защитник на "червените дяволи" Неманя Видич и легендата на Селтик Хенрик Ларсон. Треньор ще е бившият мениджър на Стилиян - Мартин О’Нийл, който е водил Лестър, Селтик, Астън Вила, националния отбор на Ейре и Нотингам Форест.

Сред останалите имена, които ще са на терена, са световният шампион с Франция и легенда на Арсенал Робер Пирес, сънародникът му Юри Джоркаеф, Гайска Мендиета и представители на Премиър лийг, като Гарет Бари, Ашли Йънг, Коло Туре и Джо Коул.

Българският отбор ще е воден от Димитър Димитров-Херо. Той ще ръководи Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Красимир Балъков, Наско Сираков, Мартин Петров, Мариян Христов, Георги Пеев, Валери Божинов, Даниел Боримиров и Илиан Илиев.

На терена по едно полувреме за двата състава ще изиграе Стилиян Петров. Той сподели, че приема мача като бенефис, тъй като кариерата му не е завършила, както е искал.

Историческата дата 6 септември присъства върху официалните екипи на "Мача на Надеждата". На номерата върху екипите е прокламацията на княз Александър I Батенберг, с която той се обявява за княз на Северна и Южна България. По този начин се отдава почит на Съединението на България. Така се съчетават битките за единна България и тази за живота на онкоболните у нас.